Rolgordijnen

Rolgordijn, rolgordijnen

Strakke eenvoud

Een rolgordijn is een ongecompliceerde vorm van raamdecoratie die met zijn strakke look rust en eenvoud creëert in uw interieur. Rolgordijnen garanderen privacy en bescherming tegen een laaghangende zon, zelfs voor ramen met afwijkende maten. Dankzij het maatwerk van Rodrigus loopt alles op rolletjes.

Ruime keuze bij rolgordijnen

Rodrigus heeft een ruime keuze aan kwalitatieve rolgordijnen in verschillende kleuren en hoogwaardige materialen. Kies voor de stevigheid van polyester, de brandvertragende werking van Trevira CS of het gebruiksgemak van pvc/glasvezel, dat ook handig is in vochtige ruimtes. Bovendien kan u voor uw raamdecoratie opteren voor een lichtdoorlatende of verduisterende stof.

Veiligheid eerst bij een rolgordijn

Rolgordijnen in kinderkamers vragen extra aandacht. Rodrigus heeft in haar gamma dan ook kindveilige raamdecoratie die voldoet aan de vernieuwde Europese Child Safety wetgeving. Wij hebben rolgordijnen met een veersysteem en dus zonder kabeltjes of kettingen, waarin uw oogappel verstrikt zou kunnen raken. Of we hangen de onderkant van de ketting hoog genoeg, zodat er geen kinderhandjes bij kunnen.

Oplossingen op maat

Rodrigus heeft verschillende types standaard rolgordijnen met elk hun eigen ophangsysteem en transparantiegraad.

Een Linee Shade integreert dan weer twee soorten stof (transparant en niet-transparant) in sfeervolle kleuren, waardoor u de warme uitstraling van een gordijn combineert met de gebruiksvriendelijkheid van een jaloezie.

Elektrische rolgordijnen verhogen dan weer het wooncomfort: met een druk op de knop van de wandschakelaar of afstandsbediening openen en sluiten ze automatisch. Handig voor ramen op grote hoogte of andere moeilijk bereikbare plaatsen.

Alternatieven voor rolgordijnen

Vaak overwegen klanten ook voor jaloezieën of plisségordijnen wanneer ze rolgordijnen nemen. 

Specificaties van een rolgordijn

  • Min. en max. breedte van rolgordijnen: 60 cm tot 2,8 meter
  • Max. hoogte van rolgordijnen: 4 meter
  • Bediening van een rolgordijn: handmatig of elektrisch
  • Mogelijke extra's: ronde of vierkante cassette
  • Fabrikant: Verano

Waar is Rodrigus actief?

Rodrigus is actief in het ganse Waasland en daarbuiten met als belangrijkste steden: