Markiezen

Markiezen, markies

Markiezen zijn charmant en authentiek

Een markies is een uiterst charmante luifel die het licht van de zon op een doeltreffende manier uit huis houdt. Dankzij de klassieke vorm van de markies dringt er namelijk ook via de zijkanten geen licht binnen. Met zijn authentieke uitstraling geeft dit opvouwbaar zonnescherm bovendien een sfeervolle – zelfs edele - uitstraling aan uw gevel.

Kies je markies

Rodrigus heeft een breed gamma markiezen, waardoor u deze zonwering volledig kan afstemmen op uw wensen. Het frame, de planken, de biesband, het doek, de bediening … u kan het allemaal zelf kiezen. Het standaard model is heel courant en weert zelfs een lage zon heel effectief. Een speels pet model vrijwaart het uitzicht en een makkelijke doorloop. Het klapmodel met extra lange uitval is dan weer ideaal boven openslaande deuren of als overdekt terras.

Effectief en esthetisch

De markiezen van Rodrigus zijn niet enkel erg effectief, ze zijn ook esthetisch en vriendelijk in gebruik. Onze collectie doeken met uitgebreid palet aan kleuren en dessins bestaat uit meer dan 180 zorgvuldig geselecteerde stoffen. Markiezen laten zich bovendien eenvoudig openen en sluiten met behulp van een koord of – lekker handig en comfortabel – een elektromotor.

Alternatieven voor markiezen

Vaak overwegen klanten ook uitvalschermen of screens wanneer ze markiezen nemen. 

Specificaties markiezen

  • Maximale breedte van een markies: 5 meter
  • Maximale uitval van een markies: 1,6 meter
  • Bediening: handbediend of elektrisch
  • Materiaal: aluminium of houten markiezen
  • Fabrikant: Verano

Waar is Rodrigus actief?

Rodrigus is actief in het ganse Waasland en daarbuiten met als belangrijkste steden: