automatisatie garagepoorten


Automatische garagepoorten

 


Het openen en sluiten van poorten en hekken is voor ons een basisfunctie. Niet meer en niet minder. Wij hebben ons ten doel gesteld om poorten en hekken die met een Marantec aandrijving zijn uitgerust, zo veilig en comfortabel te maken als het op grond van de actuele stand der techniek mogelijk is.
Om dit doel te bereiken treden wij buiten de geëigende paden: wij passen onder andere beproefde veiligheids- en comfortsystemen van toonaangevende Duitse autofabrikanten toe in onze aandrijftechniek.

Het resultaat: hekken en poorten die zijn uitgerust met
een Marantec aandrijfsysteem, kunnen o.a. remmen, zien,
voelen, beveiligen. Onze aandrijfsystemen hebben namelijk
dezelfde eigenschappen als een antiblokkeersysteem (ABS)
of een elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP).

Het voordeel voor onze klanten: u kunt erop vertrouwen dat u
één van de veiligste aandrijfsystemen ter wereld bezit, dat uw gezin
en uw eigendom op de best mogelijke manier beveiligt en u tegelijkertijd comfortabele vrijheden biedt. Niet meer en niet minder.

Marantec - automatisch het beste.

De oplossing voor elke deur.

Comfort 300-serie
Comfort 300-serie

Comfort en efficiëntie in perfectie

Onze pronkstukken in het wit zijn de garagedeuraandrijvingen Comfort 360, 370 en 380. De gepatenteerde blueline-technologie reduceert het energieverbruik altijd wanneer de aandrijving niet loopt, tot een minimum. Terwijl de innovatieve speedfunctie de deur tegelijkertijd met een maximum snelheid in beweging zet, zowel in de richting OPEN als DICHT. Moderne LED-verlichting zorgt daarnaast voor de grootst mogelijke helderheid in de garage.

Meer informatie
Comfort 200-serie
Comfort 200-serie

Vervult alle wensen

Onze garagedeuraandrijvingen Comfort 260, 270 en 280 zijn onze ware klassiekers. De inmiddels vijfde generatie overtuigt altijd weer door haar deursparende besturing en de daaruit voortvloeiende lange levensduur alsook door haar energie-efficiëntie. De klassieke verlichting is nu door moderne LED-techniek overgenomen.

Meer informatie

 

Comfort 260 accu
Comfort 260 accu

De aandrijving met accu

De Comfort 260 accu maakt u onafhankelijk van een stroomaansluiting. De hoogwaardige accu neemt een lange tijd de stroomvoorziening van de aandrijving over. Een indicatielampje geeft permanent het laadvermogen aan en de accu meldt tijdig wanneer de accu moet worden opgeladen. De accu laat zich eenvoudig loskoppelen en via de standaard stroomaansluiting in huis weer opladen. Aan de accu-eenheid kan als alternatief ook een modern solarpaneel worden aangesloten, zodat de accu door zonlicht wordt geladen.

 

 

Afstandsbedieningen - Digital-handzenders 


Poorten en hekken worden met Marantec-handzenders radiografisch bedient. Ze werken op basis van de Marantec-multibittechnologie, dit betekent met meer dan 281 biljoen codeermogelijkheden waardoor elke handzender zijn eigen unieke code heeft. Marantec handzenders zijn er met 1-, 2-, 3- of 4 kanalen, met wand- en zonneklephouder of sleutelhanger. De zenders met 1- of 3 kanalen zijn met beschermingsschuif verkrijgbaar. Met deze zenders kan men ook andere poorten, hekken of buitenverlichting aansturen. Alle handzenders zijn geschikt voor Homelink en werken op de frequenties 433 en 868 MHz. Via de “zender-leert-zender” functie kunnen andere zenders altijd gemakkelijk gecodeerd worden. Marantec-handzenders hebben een edele vormgeving en ergonomisch gevormde druktoetsen, die zorgen voor een foutloze bediening.

 

Digital 323


De 3-kanalen handzender kan men probleemloos aansluiten op de 12 V voedingsspanning van de
sigarettenaansteker in iedere auto en zit hierdoor altijd op dezelfde plaats. Het wisselen van een batterij is hierdoor niet meer nodig.

 

Digital 306


De 10 kanaals multibit handzender maakt het o.a. mogelijk om max. 10 verschillende deuren aan te sturen. In combinatie met de juiste ontvanger kan ook andere apparatuur aangestuurd worden, zoals b.v. lichtschakelaar Aan/Uit, zonweringen, alarminstallaties etc.
De 10-kanaals handzender is verkrijgbaar in de frequenties 433 en 868 MHz. Het leveringspakket is inclusief een wandhouder.

 

Commandogever
Command 105


Een drukknopkast voor binnen, die in de impulsvolgorde OPEN-STOP-DICHT de aandrijving in beweging zet en elke keer door middel van een LED de deurposities OPEN en DICHT laat zien. Drukknopkasten voor binnen zijn er in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar.
 


Command 311

Is een noodontkoppeling voor kanteldeuren, die b.v. bij stroomuitval gebruikt wordt om de deur van de aandrijving los te koppelen. Marantec heeft passende noodontkoppelingen voor alle deurtypes.
 


Command 231


 Is een 3 kanalen draadloze codeschakelaar. Door het intoetsen van een 4-cijferige PIN-code wordt een impuls voor de richting OPEN of DICHT gegeven. 1 kanaal kan extra met een andere PIN-code geprogrammeerd worden, b.v. voor een tijdelijke toegang. Een ander kanaal kan voor een externe verlichting geprogrammeerd worden. In combinatie met een juiste Marantec Digital-ontvanger toe te passen.
 


Command 802


De transponder kaartlezer kan tot max. 30 gebruikers gebruikt worden. Door middel van codekaarten of sleutelhangers wordt een impuls naar de aandrijving gestuurd en maakt zo een contactloze bediening mogelijk.
 


Veiligheidstechniek
Special 608


Is een fotocel, die extra veiligheid geeft binnen het bereik van de deur of het hek. Wordt de lichtstraal onderbroken, dan stopt de aandrijving direct ter bescherming van personen en goederen. De gebruikte materialen zijn UV-bestendig, bestand tegen vocht en geïntegreerd in een edele behuizing (IP 65).
Zender en ontvanger van de fotocel kunnen in alle richtingen gedraaid worden en zijn daardoor eenvoudig in te stellen.
De Special 608 is met 2-draadstechniek uitgerust, de Special 614 met systeemstekkers en bijbehorende systeembekabeling.

Speciale toebehoren
Special 102, 103, 106


Zijn nodig voor de verbinding van het deurblad respectievelijk de deurvleugel aan de aandrijving. Onderscheid wordt gemaakt voor binnen de gevel draaiende kanteldeuren (Special 102), naar de zijkant opengaande sectionaaldeuren (Special 106) en naar buiten openslaande garagedeuren (Special 103 HD).

MAX Light


MAX Light is een nieuw lichtconcept, dat eenvoudig aan de aandrijving geklikt wordt. De lampen zijn voorzien van spaarlampen. Zij kunnen afzonderlijk van elkaar, naar behoefte, in elke gewenste positie gericht worden.
In combinatie met de in de behuizing geïntegreerde LED geeft deze aandrijving feller licht dan elke andere aandrijving met geïntegreerde verlichting.

 

 

Marantec kwaliteit

 


voldoen aan de hoge eisen van de Europa-Normen 13241-1.
Elk aandrijfsysteem wordt door de onafhankelijke TÜV in het kader van de Europese veiligheidsstandaarden afzonderlijk en in combinatie met alle normaal op de markt verkrijgbare poorten en hekken getest en gecertificeerd. Bovendien hebben wij zelf
een eigen testcentrum in Marienfeld waarin alle producten regelmatig worden getest.
Het resultaat: wij garanderen u dat u met Marantec één van de veiligste aandrijvingen voor poorten en hekken heeft.

Doordat wij claimen dat wij onze aandrijftechniek zo veilig
maken als het maar kan, gelden onze producten al vanaf het begin als een standaard:

Met de referentiepunttechniek
Daardoor weet de besturing op elk moment waar de deur of het hek zich bevindt.

Met de hindernisherkenning
Door deze functie worden vooral kinderen beschermd die zich in de buurt van het hek of de deur bevinden.

Met de openschuifbeveiliging
Deze beveiliging voorkomt onbevoegde toegang.

Met de energiespaartechniek
Door toepassing van deze techniek wordt vooral in de
standbymodus waardevolle energie bespaard zonder dat dat ten koste gaat van de veiligheid.

Met de lichttechniek
Marantec is de eerste producent van aandrijvingen die LED-techniek en energiespaarlampen toepassing .

Voor eventuele verdere vragen of prijsaanvraag staan wij steeds tot uwer beschikking via mail , telefoon , fax of in onze 450 m² showroom .