Automatisatie zonwering


 

Nadere informatie over
de motors van zonweringen

 
Om rolluiken te automatiseren installeert men eenvoudigweg een motor (die vanwege zijn vorm buismotor wordt genoemd) in de buis waaromheen de zonwering wordt gewikkeld, met armen of met een rol. De bediening kan plaats vinden vanaf de onmiddellijke nabijheid, met een eenvoudige wandzender, of via radio, met een handafstandsbediening.

De motor werkt op 230 V. De beweging van de motor is geleidelijk zodat het doek altijd goed gespannen is en er kan een noodmanoeuvre voorzien zijn, die gebruikt wordt om de zonwering te laten bewegen wanneer er een stroomstoring is.

Het automatiseren van bestaande zonwering is gemakkelijk, goedkoop en snel dankzij de mogelijkheid tot het installeren van een via de radio bestuurd automatiseringssysteem met in de buismotor gemonteerde elektronische besturingseenheid.
  Met deze oplossing vermijdt u de kosten en het ongemak die breek- en metselwerk met zich mee brengen en worden lelijke goten voor het doorvoeren van bedieningskabels overbodig.

Met een geautomatiseerde zonwering bespaart u tijd, , omdat u de zonweringen niet langer één voor één met de hand op en neer hoeft te laten; u bespaart geldt, omdat de geautomatiseerde bediening die het openen en sluiten van de zonwering regelt op basis van de weersomstandigheden, het thermische rendement van de woning verhoogt en garant staat voor energiebesparing; u maakt uw huis veiliger omdat ook in uw afwezigheid alles afgesloten en beschermd is (bijvoorbeeld: als er harde wind opsteekt, wordt het doek van de zonwering automatisch opgerold dankzij de klimaatsensoren; de zonwering gaat op en neer om de aanwezigheid van personen te simuleren, dankzij de tijdprogrammeereenheid, ...).
 

 

 

Hebt u een klassieke zonwering met knikarmen?

Een klassieke zonwering met knikarmen kan aan de wand of aan het plafond worden bevestigd.
De informatie die nodig is om de meest geschikte zonwering te kiezen zijn: de diameter van de rol waarop de zonwering wordt opgewikkeld, de lengte waarover de zonwering uitsteekt en het aantal armen van de structuur.
 

   

Hebt u een zonwering in een kast?

Bij de modellen in een kast wordt het doek beter beschermd en wordt de architectonische context, waarin de zonwering geplaatst is, niet aangetast.

De kast wordt een integrale bescherming van de mechanische onderdelen, van de motoraandrijvingen en van het doek, wanneer de zonwering gesloten is. Dit type zonwering is vooral heel geschikt voor installaties in kustgebieden of in gebieden met veel smog.

   

Hebt u een markies ?

Markiezen zijn ideaal voor winkeletalages, de hoofdingang of de balkons van een stads- of plattelandswoning.

   

Hebt u een terrasscherm ofwintergardenscherm?


Terasschermen of wintergardenschermen zijn middelgrote schermen die geschikt zijn voor veranda's, buitenterrassen van cafés of restaurants of penthouses of tuinen van particuliere woningen. Deze schermen lopen over zijgeleiders of binnen een metalen structuur en maken buitenruimtes tot plaatsen waar u elk seizoen van kunt genieten.

   

Wat is het verschil tussen bediening via draadverbinding en radiobediening via radio?

In een systeem met bedrading,, is debedieningsinrichtingen met de buismotor verbonden via elektrische draden die de bedieningsinstructies doorgeven aan de motor en kan de besturingseenheid in de motor worden ingebouwd of op een verborgen plek in de buurt ervan worden geïnstalleerd.

In het radiosysteem, worden de bedieningsinstructies doorgegeven via radiogolven en zijn er geen elektrische draden tussen de motor en de bedieningsinrichting. De bediening is mobiel en de zonwering van het terras kan dus bijvoorbeeld ook worden aangestuurd met een muur ertussen. De installatie is sneller en er is geen breek- en metselwerk nodig.

   

Wordt het doek van de zonwering in geval van harde wind ibeschermd?

De klimaatsensoren detecteren de harde wind en zorgen ervoor dat de zonwering wordt opgehaald, zodat de structuur en het doek van de zonwering beschermd worden en langer meegaan.
De lichtsterktesensor laat de zonwering neer om het terras en het interieur van de woning te beschermen tegen het zonlicht et de warmte..