Automatisatie rolluiken


 

Nadere informatie over de
motors van rolluiken

 

Om rolluiken te automatiseren installeert men eenvoudigweg een motor (die vanwege zijn vorm buismotor wordt genoemd) in de buis waaromheen het rolluik wordt opgewikkeld. De bediening kan plaats vinden vanaf de onmiddellijke nabijheid, met een eenvoudige wandbediening, of via radio, met een handafstandsbediening.

De motor werkt op 230 V. De beweging van de motor is betrouwbaar en nauwkeurig en er kan een noodmanoeuvre voorzien zijn, die gebruikt wordt om het rolluik te laten bewegen wanneer er een stroomstoring is.
  Het automatiseren van bestaande rolluiken is gemakkelijk, goedkoop en snel, dankzij de mogelijkheid tot het installeren van een via de radio bestuurd automatiseringssysteem met in de buismotor gemonteerde elektronische besturingseenheid.

Met deze oplossing vermijdt u de kosten en het ongemak die breek- en metselwerk met zich mee brengen en worden lelijke goten voor het doorvoeren van bedieningskabels overbodig.

De geautomatiseerde rolluiken laten zich zonder enige inspanning bedienen en garanderen dat de woning bij uw afwezigheid perfect is afgesloten.
 

 

 

Kunnen alle soorten rolluiken geautomatiseerd worden?

De motoraandrijvingen zijn geschikt voor alle soorten rolluiken, traditioneel of monoblok, d.w.z. rolluiken die geïntegreerd zijn in het venster, voor grote vensteropeningen maar ook voor hele smalle.

Er bestaat een brede keus uit varianten waarmee zowel eenvoudige en voordelige als zeer geavanceerde woninginstallaties kunnen worden samengesteld.
   

Kan het rolluik de beweging omkeren in het geval er zich voorwerpen op de vensterbank bevinden?

Om meer veiligheid te garanderen, beschermt de buismotor zichzelf, het rolluik en eventuele op de vensterbank of de drempel achtergebleven voorwerpen.

Dankzij de exclusieve technologie voor obstakeldetectie, stopt de besturingseenheid het rolluik en voert een korte omkering van de beweging uit, zodat het obstakel verwijderd kan worden en de manoeuvre zonder verdere schade herhaald kan worden.
 

 

   

Stopt het rolluik bij wrijving?

De voortdurende bewaking van de belasting garandeert een betrouwbare en nauwkeurige beweging, ook bij aanwezigheid van ijs, roest of dergelijke belemmeringen, zodat onnodige omkeringen van het mechanisme vermeden worden.
   

Wat is het verschil tussen een automatiseringssysteem met bediening via bedrading en een radiobedieningsysteem?

In een systeem met bedradingis de bedieningsinrichtingen met de buismotor verbonden via elektrische dradendie de bedieningsinstructies doorgeven aan de motor en kan de besturingseenheid in de motor worden ingebouwd of op een verborgen plek in de buurt ervan worden geïnstalleerd.

In het radiosysteem, worden de bedieningsinstructies doorgegeven, via radiogolven en zijn er geen elektrische draden tussen de motor en de bedieningsinrichting.. De bediening is mobiel en de rolluiken kunnen dus bijvoorbeeld ook worden aangestuurd met een muur ertussen. De installatie is sneller en er is geen breek- en metselwerk nodig.